Verbindende Communicatie Training Introductie

Date/Time
May 26, 2018 - May 27, 2018
10:00 am - 5:00 pm
http://www.verbindendecommunicatie.com/geweldloze-communicatie/verbindende-communicatie-nvc/introductie

Contact/Email
Niels Gorisse

Location
Breda
Kloosterlaan 138a
Breda, ,
Netherlands

Training Categorie(s):

Tagged with:


Verbindende Communicatie introductie

In deze 2-daagse introductie Verbindende Communicatie training, ofwel geweldloze communicatie training, ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg) in Breda of Eindhoven bekijken we onze eigen communicatie eens van dichtbij, en kijken we wat er achter verwijten en de oordelen zit. Je gaat met een eigen situatie en voorbeelden aan de slag, en oefenen in geweldloze communicatie om je zo uit te drukken dat de kans op misverstanden en conflicten kleiner wordt, en met meer verbinding en helderheid.

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen de basis van:

  • jezelf helder en effectiever uiten
  • meer zelf-empathie krijgen en in verbinding met jezelf blijven
  • met rust en bewust communiceren
  • beginselen achter oordeelloos feedback geven en ontvangen
  • uitdagende situaties veranderen
  • nee zeggen op een manier die de verbinding niet verbreekt

Ik ervaar het als een gedegen basis/introductie en jouw rustige en to the point bijdrage eveneens. Je leeft zelf voor wat je vertelt: you walk your talk zogezegd en ook dát is heel leerzaam, om het jou te horen en zien doen hoe Verbindende Communicatie in de praktijk werkt!

geanonimiseerd

De eerste dag beginnen we met je eigen case bespreken, en de eerste helft van het model. We gaan het hebben over de meest bekende valkuilen en leerpunten in de eerste helft van het model, en we eindigen de dag met een empathisch luisteren oefening, omdat empathie de basis is van geweldloze communicatie. De tweede dag bekijken we de tweede helft van het model. In deze introductie Verbindende Communicatie training staat het basismodel dus centraal . Het programma is echter flexibel. Op verzoek komen ook andere elementen van geweldloze communicatie aan bod. We sluiten de dag af met tenminste een totaaloefening waar je ook zelf thuis mee door kunt oefenen.

Wie geeft de Verbindende Communicatie trainingen?

Niels Gorisse

Niels Gorisse is eind 2011 onder de indruk geraakt van geweldloze communicatie, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Omdat hij graag geweldloze communicatie wil lesgeven met een zo hoog mogelijke kwaliteit en zoals dit ook bedoeld is door de bedenker Marshall Rosenberg, is hij momenteel candidaat om gecertificeerd te worden als leraar. Niels heeft meer dan 60 cursusdagen achter de rug van nationale en internationale trainers.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering.

geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Alle cursusdagen zijn Nederlandstalig. Iedere cursusdag zijn de deuren vanaf 09:30 geopend, en de les is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00; probeer op tijd te komen zodat we om 10:00 kunnen starten. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen, of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. Deze cursus omvat veel stof maar heeft geen kwalificatie of examen. We geven bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. Bij vragen vooraf, mail gerust naar verzoek apenstaartje verbindendecommunicatie.com.

Locatie Breda Zuiderlicht is in Zuiderlicht te Kloosterlaan 138a, Breda.
Locatie Eindhoven is in het Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301a, Eindhoven.

Als de startdatum aan te klikken is, is er nog plek, anders is deze reeds volgeboekt. Cursusdata gaan sowieso altijd door, behalve als de docent ziek is – dan worden alle ingeschreven cursisten gemaild.